Τα κύρια μoνοπάτια της γιόγκα

Όπως όταν ανεβαίνετε ένα βουνό υπάρχουν διάφορα μονοπάτια διαφορετικής δυσκολίας για να φθάσετε στην κορυφή, έτσι και κάθε άνθρωπος έχει την δική του ιδιοσυγκρασία του και υπάρχουν πολλοί δρόμοι-μονοπάτια για να φτάσει κανείς στον τελικό στόχο της Γιόγκα που είναι γνώση του Εαυτού. Ας δούμε εν συντομία τα διάφορα μονοπάτια της Γιόγκα.

Η Χάθα Γιόγκα είναι το πιο γνωστό μονοπάτι, κατάλληλο για όλους και στόχος της είναι να εξαλείψει τα εμπόδια από το σώμα και το νου, να εξισορροπήσει την ενέργεια, να δυναμώσει και να ηρεμίσει το νευρικό σύστημα, να σταθεροποιήσει τη συγκέντρωση του νου, ώστε να προετοιμάσει το άτομο για τον Διαλογισμό.

Η Ράτζα Γιόγκα είναι το βασιλικό μονοπάτι, κατάλληλο για τους ανθρώπους της θέλησης. Ο Ράτζα γιόγκι κατ’ αρχάς επιζητεί να κατακτήσει την ηθική τελειότητα καλλιεργώντας υψηλές αρετές όπως η αλήθεια, η τιμιότητα, η μη προσκόλληση, η ενδοσκόπηση και κατόπιν μέσω της εξάσκησης πολύπλευρων τεχνικών και πειθαρχιών, εξαγνίζει το σώμα και το νου του, ώστε να γίνει σαν ένα καλογυαλισμένο και πεντακάθαρο δοχείο για να δεχθεί μέσα του την Υπερσυνείδηση.

Η Κάρμα Γιόγκα είναι το μονοπάτι της υπηρεσίας, κατάλληλο για τους δραστήριους και ενεργητικούς ανθρώπους. Εδώ ο ασκούμενος στην Κάρμα Γιόγκα μέσα από την διατήρηση μιας συνεχούς επίγνωσης σε ότι κάνει, χωρίς να ταυτίζεται εγωιστικά με τις δράσεις του και χωρίς να ενδιαφέρεται για το τι θα κερδίσει, τηρώντας την αρχή της μη προσκόλλησης στα αποτελέσματα και τους καρπούς των δράσεων του, προσφέρει όλο το δυναμικό του και τις πράξεις του σαν προσφορά σε ένα Δάσκαλο ή στον Θεό προσπαθώντας έτσι εργαζόμενος χωρίς προσωπικά κίνητρα να μειώσει το Εγώ του και να βιώσει την πραγματική φύση του. Ένας πολύ αντιπροσωπευτικός Κάρμα γιόγκι υπήρξε ο ΜαχάτμαΓκάντι.

Η Μπάκτι Γιόγκα είναι το μονοπάτι της αφοσίωσης, το μονοπάτι του μυστικιστή, κατάλληλο για τους συναισθηματικούς ανθρώπους Ο Μπάκτι γιόγκι σκοπεύει στην αφύπνιση του αισθήματος της ανιδιοτελούς αγνής αγάπης και γι΄ αυτό χρησιμοποιεί πράξεις που εκφράζουν λατρεία και τεχνικές που διεγείρουν το συναίσθημα όπως λουλούδια, θυμιάματα ψαλμούς, κίρταν και τραγούδια αφιερωμένα στον Θεό. Ο Μπάκτι γιόγκι δεν ενδιαφέρεται καθόλου να γνωρίσει τον εαυτό του, αλλά να ενωθεί να γίνει ένα με τον Θεό, να μεθύσει από θεϊκή αγάπη για όλα τα όντα. Αυτό το μονοπάτι ακολουθούν οι Άγιοι, όλων των θρησκειών.

Η Γκυάνα Γιόγκα, είναι το μονοπάτι της γνώσης, το μονοπάτι του φιλοσόφου και του επιστήμονα-ερευνητή, κατάλληλο για τους διανοητικούς ανθρώπους. Ο Γκυάνι γιόγκι χρησιμοποιεί τη σκέψη και την παρατήρηση για έρευνα. Αναπτύσσει την διάκριση με στόχο την εξακρίβωση του τι είναι αληθινό και τι δεν είναι. Ο Γκυάνι γιόγκι θέτει συνεχώς ερωτήματα στον εαυτό του, ερευνά τα κίνητρα των πράξεων των δικών του και των άλλων, αναζητεί τις αιτίες πίσω από τα φαινόμενα. Απαιτείται απόλυτη ειλικρίνεια από τον εαυτό του, χωρίς να παρασύρεται από τα συναισθήματα του. Ένας από τους μεγαλύτερους Γκυάνι γιόγκι, υπήρξε ο Σωκράτης αν και δεν ήξερε τίποτα περί Γκυάνα Γιόγκα.

 

Ετικέτες
Share
Yoga Studio Health

At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos ducimus qui blanditiis praesentium voluptatum deleniti atque corrupti quos dolores et quas molestias excepturi sint occaecati cupiditat

Σχετικά Άρθρα

Τα κύρια μoνοπάτια της γιόγκα Ψυχική Αρχιτεκτονική
Update: 10/04/2016

Σεμινάρια Gestalt

Η Ψυχική Αρχιτεκτονική 1,2,3, με την Parvy Palmou  

30 Noεμβρίου - 1 Δεκεμβρίου&

Βαθιά Χαλάρωση - Yoga Nindra Βαθιά Χαλάρωση - Yoga Nindra
Update: 10/02/2017

Yoga Nidra  - Bαθιά χαλάρωση

Η Γιόγκα Νίντρα αντιμετωπίζει την  τριπλή ένταση στο σώμα , νου , συναισθήματα.  Κατά την διάρκεια της Yoga Nidra, φαίνεστε σαν να κοιμάστε ως προς το εξωτερικό περιβάλλον, αλλά εσείς παραμένετε ξύπνιοι ως προς το εσωτερικό σας περιβάλλον. Στην ουσία χάνεται την επίγνωση του φυσικού σας σώματος. 

Στην Γιόγκα Νίντρα ο νους καθαρίζει και μπορούμε να έρθουμε σε επαφή με την εσωτερική μας προσωπικότητα. Οι θετικές αυθυποβολές που γίνονται στην πρακτική έχουν πανίσχυρη επίδραση και μπορούν να αλλάξουν ολόκληρη τη ζωή ενός ατόμου. Προκαλείται μια κατάσταση επαυξημένης δεκτικότητας που είναι εξαιρετική για μάθηση, γιατί το υλικό πηγαίνει κατευθείαν μέσα στον ασυνείδητο νου, χωρίς την μεσολάβηση της λογοκρισίας του συνειδητού μας νου.
Η άσκηση της Γιόγκα Νιντρα μπορεί να αλλάξει τη ζωή σας σε μια έκφραση ευεξίας και χαράς. Όταν ξέρετε να χαλαρώνετε, θα εργάζεστε πιο δημιουργικά και θα χαίρεστε την ζωή με μεγαλύτερη πληρότητα, ενώ βελτιώνονται οι σχέσεις σας με τους άλλους.

<
Yoga στη διάρκεια της κύησης Yoga στη διάρκεια της κύησης
Update: 20/11/2016

Η Γιόγκα στη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή προγεννητική γιόγκα θα σας προσφέρει σωματικά και ψυχικά οφέλη. Δεν είναι απαραίτητη προηγούμενη εμπειρία στη γιόγκα.  Περιλαμβάνει κινητικές ασκήσεις , αναπνοές,  ασάνες και βαθιά χαλάρωση με οραματισμό.  Χρησιμοποιούμε βοηθήματα όπως: αιώρες, τουβλάκια, ιμάντες, μαξιλάρια, μπάλες έτσι ώστε να μπορείτε, σε όποιο τρίμηνο και αν είστε,  να κάνετε την πρακτική σας, ακίνδυνα και εύκολα. Θα σας βοηθήσει να ανακουφιστείτε από πόνους στο χαμηλό μέρος της πλάτης, την κατακράτηση υγρών, την χαλάρωση του αυχένα και της έντασης. Θα νιώσετε ήρεμη και θα μειωθεί το στρες. Η σωστή αναπνοή θα βοηθήσει στην επίγνωση και την συγκέντρωση του νου έτσι ώστε να ωφεληθείτε κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης και του τοκετού.  Πριν ξεκινήσετε είναι απαραίτητο να έχετε την άδεια του γιατρού σας.

Τι είναι η γιόγκα Τι είναι η γιόγκα

Update: 28/05/2017

Η λέξη Γιόγκα σημαίνει ενότητα και προέρχεται από την Σανσκριτική λέξη Γιούγκ που σημαίνει ένωση. Είναι η επιστήμη του σωστού τρόπου ζωής και σκοπός της είναι να ενσωματωθεί στην καθημερινή ζωή. Η Γιόγκα είναι ένας ολιστικός δρόμος υγείας, αφού η τακτική εξάσκηση των γιογκικών πρακτικών βοηθούν στην διατήρηση μιας καλής φυσικής και νοητικής υγείας.

Ωράριο Λειτουργίας:

Δείτε εδώ το νέο πρόγραμμα μας

Οι εγγραφές έχουν ήδη ξεκινήσει!

Τηλ. Επικοινωνίας: 694 910 3864 

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αίθουσα yoga MG 20190905 131847

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ BLOG ΜΑΣ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…