Παθήσεις στομάχου - δυσπεψία

Αιτία: Προκαλείται από μια υπερέκκριση των γαστρικών υγρών τα οποία προκαλούν καούρες στο στομάχι και είναι κατά κάποιο τρόπο ο προάγγελος του γαστρικού έλκους. Όταν οι πόνοι στο στομάχι εκδηλώνονται εντονότερα την νύχτα, καλό είναι να τρώτε ένα μικρό κολατσιό πριν πλαγιάσετε.

Τι αποφεύγετε: Οινοπνευματώδη, καφέ και υποκατάστατα του, αλμυρές τροφές, μπαχαρικά, αβγά, μαύρο ψωμί, χοιρινό λίπος, λάδι, λαχανικά, ωμά φρούτα, κυρίως πορτοκάλια και σταφύλια.

Υποεκκριτική δυσπεψία
Αιτία: Προκαλείται από μια έλλειψη έκκρισης γαστρικών υγρών.
Τι τρώτε: Στην θεραπεία αυτής της διαταραχής βοηθούν οι ζωμοί από κρέας, κρέας ψημένο χωρίς λάδι, πουρές λαχανικών, ψημένα τυριά, πορτοκάλια, σταφύλια, ψωμί φρυγανισμένο, κριτσίνια, μπίρα, κρασί και κάποια ποσότητα μεταλλικού νερού.
Γενικά: Και στις δυο περιπτώσεις δυσπεψίας είναι προτιμότερο να πίνουμε νερό στα διαστήματα ανάμεσα στα γεύματα και όχι στην διάρκειά τους.
Η καλύτερη προφύλαξη ενάντια στην δυσπεψία είναι η πολύ καλή μάσηση των τροφών. Με αυτόν τον τρόπο προκαλούνται οι σωστές εκκρίσεις των γαστρικών υγρών και επιταχύνονται οι κινήσεις του στομάχου.

 

Ετικέτες
Share
Yoga Studio Health

At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos ducimus qui blanditiis praesentium voluptatum deleniti atque corrupti quos dolores et quas molestias excepturi sint occaecati cupiditat

Σχετικά Άρθρα

Τι είναι η γιόγκα Τι είναι η γιόγκα
Update: 28/05/2017

Η λέξη Γιόγκα σημαίνει ενότητα και προέρχεται από την Σανσκριτική λέξη Γιούγκ που σημαίνει ένωση. Είναι η επιστήμη του σωστού τρόπου ζωής και σκοπός της είναι να ενσωματωθεί στην καθημερινή ζωή. Η Γιόγκα είναι ένας ολιστικός δρόμος υγείας, αφού η τακτική εξάσκηση των γιογκικών πρακτικών βοηθούν στην διατήρηση μιας καλής φυσικής και νοητικής υγείας.

Παθήσεις στομάχου - αεροφαγία Παθήσεις στομάχου - αεροφαγία
Update: 10/02/2017

Αιτία: Πρόκειται για μια διαταραχή νευρικής φύσης
Βελτίωση: Μοναδική φροντίδα είναι η ηρεμία και ησυχία την ώρα των γευμάτων και η καλή μάσηση των τροφών πολλές φορές και αργά. Μετά τα γεύματα καλό είναι να ξεκουραζόμαστε λίγο, για να γίνει η πέψη με χαλαρωμένο νευρικό σύστημα.

Τα κύρια μoνοπάτια της γιόγκα Τα κύρια μoνοπάτια της γιόγκα
Update: 03/12/2016

Όπως όταν ανεβαίνετε ένα βουνό υπάρχουν διάφορα μονοπάτια διαφορετικής δυσκολίας για να φθάσετε στην κορυφή, έτσι και κάθε άνθρωπος έχει την δική του ιδιοσυγκρασία του και υπάρχουν πολλοί δρόμοι-μονοπάτια για να φτάσει κανείς στον τελικό στόχο της Γιόγκα που είναι γνώση του Εαυτού. Ας δούμε εν συντομία τα διάφορα μονοπάτια της Γιόγκα.

Παθήσεις στομάχου - γαστρίτιδα Παθήσεις στομάχου - γαστρίτιδα
Update: 20/11/2016

Η γαστρίτιδα είναι φλεγμονή του βλεννογόνου του στομάχου και μπορεί να αναπτυχθεί γρήγορα, οπότε η νόσος ονομάζεται οξεία γαστρίτιδα, ή αργά (σε διάστημα μεγαλύτερο των 6 μηνών), οπότε ονομάζεται χρόνια γαστρίτιδα.

Ωράριο Λειτουργίας:

  • Δευτέρα - Παρασκευή: 09:00 - 22:30
  • Σάββατο: 10:00 - 18:00
2109410921 - 6949103864

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ BLOG ΜΑΣ

Κάντε Like στη σελίδα μας και συμπληρώστε τη φόρμα και εμείς θα σας καλέσουμε για 1 μάθημα ΔΩΡΕΑΝ!
  Το μήνυμα δεν εστάλη.   Το μήνυμα εστάλη.
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…