Τι είναι η γιόγκα

Η λέξη Γιόγκα σημαίνει ενότητα και προέρχεται από την Σανσκριτική λέξη Γιούγκ που σημαίνει ένωση. Είναι η επιστήμη του σωστού τρόπου ζωής και σκοπός της είναι να ενσωματωθεί στην καθημερινή ζωή. Η Γιόγκα είναι ένας ολιστικός δρόμος υγείας, αφού η τακτική εξάσκηση των γιογκικών πρακτικών βοηθούν στην διατήρηση μιας καλής φυσικής και νοητικής υγείας.

Οι πρακτικές της Γιόγκα αναζωογονούν το σώμα και χαλαρώνουν βαθιά τον ασκούμενο από τις 3 εντάσεις σωματικές, συναισθηματικές και νοητικές που όλοι μας βιώνουμε στην καθημερινότητα μας.
Η Γιόγκα αναπτύσσει την επίγνωση, την δημιουργικότητα, βελτιώνει την αποδοτικότητα στο επίπεδο της σκέψης, της θετικότητας, της αισιοδοξίας, της επικοινωνίας και της οργάνωσης της ζωής.
Η Γιόγκα είναι παράλληλα φιλοσοφία και στάση ζωής, ένα ολιστικό σύστημα που μπορεί να οδηγήσει σε μια ζωή πληρότητας, σε μια βαθιά κατανόηση του νοήματος της ζωής και στη συνειδητοποίηση των κρυμμένων εσωτερικών δυνατοτήτων του ανθρώπου.
Οι πρακτικές της Γιόγκα είναι εργαλεία, που φέρνουν αρμονία με τον εαυτό μας και τους άλλους και μας βοηθάνε να πραγματοποιήσουμε το ευ ζειν.
Η Γιόγκα οδηγεί στην εύρεση και υλοποίηση του σκοπού της ύπαρξης μας, που εξ’ αιτίας αυτού του σκοπού επιλέξαμε να γεννηθούμε σε αυτή την συγκεκριμένη χωροχρονική στιγμή.
Στο τέλος μιας μεγάλης εσωτερικής πορείας η Γιόγκα μπορεί να μας οδηγήσει στην ένωση με τον Πραγματικό Εαυτό μας, τον Άτμαν (Ανθρωπογνωσία) και στην Ένωση με το Θείο (Θεογνωσία).
Πριν περίπου 120 χρόνια ο μεγάλος γιόγκι ΣουάμιΒιβεκανάντα έλεγε: «Με την επιστήμη κατακτήσαμε την εξωτερική φύση, αλλά για να γίνουμε πραγματικοί άνθρωποι χρειάζεται να κατακτήσουμε τον εσωτερικό μας κόσμο». Ο κόσμος δεν αλλάζει από έξω με νόμους, διατάγματα, ποινές και επαναστάσεις, αλλά μέσω αλλαγής εκ των έσω, των Εαυτών μας. Αν θέλουμε να ελπίζουμε σε έναν καλύτερο κόσμο πρέπει πρώτα να αλλάξουμε τον εαυτό μας και ένας τρόπος είναι μέσα από την Γιόγκα.

ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΓΙΟΓΚΑ
Η βελτίωση στη γιόγκα είναι σε όλα τα επίπεδα: Σωματικό, συναισθηματικό και νοητικό. Με την τακτική εξάσκηση θα πετύχετε:

•  αύξηση της ευλυγισίας και αντοχής,
•  καλύτερη συγκέντρωση,
•  μεγαλύτερο μυϊκό έλεγχο,
•  ενεργειακή απελευθέρωση,
•  μια βαθύτερη εσωτερική εμπειρία
•  θα ηρεμήσει ο νους,
•  θα δυναμώσει το νευρικό σύστημα
•  θα οξυνθεί η επίγνωση
•  θα αναδυθούν, θα ενισχυθούν και θα αναπτυχθούν οι ποιότητες του χαρακτήρα σας όπως: θέληση, υπομονή, ηρεμία, δεκτικότητα, διάκριση, μη προσκόλληση.
•  Θα βελτιωθεί η υγεία σας και θα μειωθούν οι σωματικές ενοχλήσεις.

 

Ετικέτες
Share
Yoga Studio Health

At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos ducimus qui blanditiis praesentium voluptatum deleniti atque corrupti quos dolores et quas molestias excepturi sint occaecati cupiditat

Σχετικά Άρθρα

Παθήσεις στομάχου - αεροφαγία Παθήσεις στομάχου - αεροφαγία
Update: 10/02/2017

Αιτία: Πρόκειται για μια διαταραχή νευρικής φύσης
Βελτίωση: Μοναδική φροντίδα είναι η ηρεμία και ησυχία την ώρα των γευμάτων και η καλή μάσηση των τροφών πολλές φορές και αργά. Μετά τα γεύματα καλό είναι να ξεκουραζόμαστε λίγο, για να γίνει η πέψη με χαλαρωμένο νευρικό σύστημα.

Παθήσεις στομάχου - δυσπεψία Παθήσεις στομάχου - δυσπεψία
Update: 08/01/2017

Αιτία: Προκαλείται από μια υπερέκκριση των γαστρικών υγρών τα οποία προκαλούν καούρες στο στομάχι και είναι κατά κάποιο τρόπο ο προάγγελος του γαστρικού έλκους. Όταν οι πόνοι στο στομάχι εκδηλώνονται εντονότερα την νύχτα, καλό είναι να τρώτε ένα μικρό κολατσιό πριν πλαγιάσετε.

Τα κύρια μoνοπάτια της γιόγκα Τα κύρια μoνοπάτια της γιόγκα
Update: 03/12/2016

Όπως όταν ανεβαίνετε ένα βουνό υπάρχουν διάφορα μονοπάτια διαφορετικής δυσκολίας για να φθάσετε στην κορυφή, έτσι και κάθε άνθρωπος έχει την δική του ιδιοσυγκρασία του και υπάρχουν πολλοί δρόμοι-μονοπάτια για να φτάσει κανείς στον τελικό στόχο της Γιόγκα που είναι γνώση του Εαυτού. Ας δούμε εν συντομία τα διάφορα μονοπάτια της Γιόγκα.

Παθήσεις στομάχου - γαστρίτιδα Παθήσεις στομάχου - γαστρίτιδα
Update: 20/11/2016

Η γαστρίτιδα είναι φλεγμονή του βλεννογόνου του στομάχου και μπορεί να αναπτυχθεί γρήγορα, οπότε η νόσος ονομάζεται οξεία γαστρίτιδα, ή αργά (σε διάστημα μεγαλύτερο των 6 μηνών), οπότε ονομάζεται χρόνια γαστρίτιδα.

Ωράριο Λειτουργίας:

  • Δευτέρα - Παρασκευή: 09:00 - 22:30
  • Σάββατο: 10:00 - 18:00
2109410921 - 6949103864

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ BLOG ΜΑΣ

Κάντε Like στη σελίδα μας και συμπληρώστε τη φόρμα και εμείς θα σας καλέσουμε για 1 μάθημα ΔΩΡΕΑΝ!
  Το μήνυμα δεν εστάλη.   Το μήνυμα εστάλη.
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…