Τι είναι η γιόγκα

Η λέξη Γιόγκα σημαίνει ενότητα και προέρχεται από την Σανσκριτική λέξη Γιούγκ που σημαίνει ένωση. Είναι η επιστήμη του σωστού τρόπου ζωής και σκοπός της είναι να ενσωματωθεί στην καθημερινή ζωή. Η Γιόγκα είναι ένας ολιστικός δρόμος υγείας, αφού η τακτική εξάσκηση των γιογκικών πρακτικών βοηθούν στην διατήρηση μιας καλής φυσικής και νοητικής υγείας.

Οι πρακτικές της Γιόγκα αναζωογονούν το σώμα και χαλαρώνουν βαθιά τον ασκούμενο από τις 3 εντάσεις σωματικές, συναισθηματικές και νοητικές που όλοι μας βιώνουμε στην καθημερινότητα μας.
Η Γιόγκα αναπτύσσει την επίγνωση, την δημιουργικότητα, βελτιώνει την αποδοτικότητα στο επίπεδο της σκέψης, της θετικότητας, της αισιοδοξίας, της επικοινωνίας και της οργάνωσης της ζωής.
Η Γιόγκα είναι παράλληλα φιλοσοφία και στάση ζωής, ένα ολιστικό σύστημα που μπορεί να οδηγήσει σε μια ζωή πληρότητας, σε μια βαθιά κατανόηση του νοήματος της ζωής και στη συνειδητοποίηση των κρυμμένων εσωτερικών δυνατοτήτων του ανθρώπου.
Οι πρακτικές της Γιόγκα είναι εργαλεία, που φέρνουν αρμονία με τον εαυτό μας και τους άλλους και μας βοηθάνε να πραγματοποιήσουμε το ευ ζειν.
Η Γιόγκα οδηγεί στην εύρεση και υλοποίηση του σκοπού της ύπαρξης μας, που εξ’ αιτίας αυτού του σκοπού επιλέξαμε να γεννηθούμε σε αυτή την συγκεκριμένη χωροχρονική στιγμή.
Στο τέλος μιας μεγάλης εσωτερικής πορείας η Γιόγκα μπορεί να μας οδηγήσει στην ένωση με τον Πραγματικό Εαυτό μας, τον Άτμαν (Ανθρωπογνωσία) και στην Ένωση με το Θείο (Θεογνωσία).
Πριν περίπου 120 χρόνια ο μεγάλος γιόγκι ΣουάμιΒιβεκανάντα έλεγε: «Με την επιστήμη κατακτήσαμε την εξωτερική φύση, αλλά για να γίνουμε πραγματικοί άνθρωποι χρειάζεται να κατακτήσουμε τον εσωτερικό μας κόσμο». Ο κόσμος δεν αλλάζει από έξω με νόμους, διατάγματα, ποινές και επαναστάσεις, αλλά μέσω αλλαγής εκ των έσω, των Εαυτών μας. Αν θέλουμε να ελπίζουμε σε έναν καλύτερο κόσμο πρέπει πρώτα να αλλάξουμε τον εαυτό μας και ένας τρόπος είναι μέσα από την Γιόγκα.

ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΓΙΟΓΚΑ
Η βελτίωση στη γιόγκα είναι σε όλα τα επίπεδα: Σωματικό, συναισθηματικό και νοητικό. Με την τακτική εξάσκηση θα πετύχετε:

•  αύξηση της ευλυγισίας και αντοχής,
•  καλύτερη συγκέντρωση,
•  μεγαλύτερο μυϊκό έλεγχο,
•  ενεργειακή απελευθέρωση,
•  μια βαθύτερη εσωτερική εμπειρία
•  θα ηρεμήσει ο νους,
•  θα δυναμώσει το νευρικό σύστημα
•  θα οξυνθεί η επίγνωση
•  θα αναδυθούν, θα ενισχυθούν και θα αναπτυχθούν οι ποιότητες του χαρακτήρα σας όπως: θέληση, υπομονή, ηρεμία, δεκτικότητα, διάκριση, μη προσκόλληση.
•  Θα βελτιωθεί η υγεία σας και θα μειωθούν οι σωματικές ενοχλήσεις.

 

Ετικέτες
Share
Yoga Studio Health

At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos ducimus qui blanditiis praesentium voluptatum deleniti atque corrupti quos dolores et quas molestias excepturi sint occaecati cupiditat

Σχετικά Άρθρα

Βαθιά Χαλάρωση - Yoga Nindra Βαθιά Χαλάρωση - Yoga Nindra
Update: 10/02/2017

Yoga Nidra  - Bαθιά χαλάρωση

Η Γιόγκα Νίντρα αντιμετωπίζει την  τριπλή ένταση στο σώμα , νου , συναισθήματα.  Κατά την διάρκεια της Yoga Nidra, φαίνεστε σαν να κοιμάστε ως προς το εξωτερικό περιβάλλον, αλλά εσείς παραμένετε ξύπνιοι ως προς το εσωτερικό σας περιβάλλον. Στην ουσία χάνεται την επίγνωση του φυσικού σας σώματος. 

Στην Γιόγκα Νίντρα ο νους καθαρίζει και μπορούμε να έρθουμε σε επαφή με την εσωτερική μας προσωπικότητα. Οι θετικές αυθυποβολές που γίνονται στην πρακτική έχουν πανίσχυρη επίδραση και μπορούν να αλλάξουν ολόκληρη τη ζωή ενός ατόμου. Προκαλείται μια κατάσταση επαυξημένης δεκτικότητας που είναι εξαιρετική για μάθηση, γιατί το υλικό πηγαίνει κατευθείαν μέσα στον ασυνείδητο νου, χωρίς την μεσολάβηση της λογοκρισίας του συνειδητού μας νου.
Η άσκηση της Γιόγκα Νιντρα μπορεί να αλλάξει τη ζωή σας σε μια έκφραση ευεξίας και χαράς. Όταν ξέρετε να χαλαρώνετε, θα εργάζεστε πιο δημιουργικά και θα χαίρεστε την ζωή με μεγαλύτερη πληρότητα, ενώ βελτιώνονται οι σχέσεις σας με τους άλλους.

<
Τα κύρια μoνοπάτια της γιόγκα Τα κύρια μoνοπάτια της γιόγκα
Update: 03/12/2016

Όπως όταν ανεβαίνετε ένα βουνό υπάρχουν διάφορα μονοπάτια διαφορετικής δυσκολίας για να φθάσετε στην κορυφή, έτσι και κάθε άνθρωπος έχει την δική του ιδιοσυγκρασία του και υπάρχουν πολλοί δρόμοι-μονοπάτια για να φτάσει κανείς στον τελικό στόχο της Γιόγκα που είναι γνώση του Εαυτού. Ας δούμε εν συντομία τα διάφορα μονοπάτια της Γιόγκα.

Yoga στη διάρκεια της κύησης Yoga στη διάρκεια της κύησης
Update: 20/11/2016

Η Γιόγκα στη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή προγεννητική γιόγκα θα σας προσφέρει σωματικά και ψυχικά οφέλη. Δεν είναι απαραίτητη προηγούμενη εμπειρία στη γιόγκα.  Περιλαμβάνει κινητικές ασκήσεις , αναπνοές,  ασάνες και βαθιά χαλάρωση με οραματισμό.  Χρησιμοποιούμε βοηθήματα όπως: αιώρες, τουβλάκια, ιμάντες, μαξιλάρια, μπάλες έτσι ώστε να μπορείτε, σε όποιο τρίμηνο και αν είστε,  να κάνετε την πρακτική σας, ακίνδυνα και εύκολα. Θα σας βοηθήσει να ανακουφιστείτε από πόνους στο χαμηλό μέρος της πλάτης, την κατακράτηση υγρών, την χαλάρωση του αυχένα και της έντασης. Θα νιώσετε ήρεμη και θα μειωθεί το στρες. Η σωστή αναπνοή θα βοηθήσει στην επίγνωση και την συγκέντρωση του νου έτσι ώστε να ωφεληθείτε κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης και του τοκετού.  Πριν ξεκινήσετε είναι απαραίτητο να έχετε την άδεια του γιατρού σας.

“Εγώ και ο καθρέφτης μου: Διερευνώντας την αυτό-εικόνα μου” “Εγώ και ο καθρέφτης μου: Διερευνώντας την αυτό-εικόνα μου”

Update: 10/04/2016

Αυτο-εικόνα είναι το πώς αντιλαμβάνεσθε τον εαυτό σας. Πρόκειται για μια σειρά από αυτο-εντυπώσεις που έχουν δημιουργηθεί με την πάροδο του χρόνου και έχουν καταγραφεί πολύ βαθιά μέσα στην αντίληψη.

Η αυτο-εικόνα σας έχει μια πολύ ισχυρή επίδραση στην ευτυχία σας και την προοπτική σας στη ζωή. Μπορεί να επηρεάσει την σχέση με τον εαυτό σας αλλά και την σχέση με τους γύρω σας. Το Yoga Studio Health σας προσκαλεί να διερευνήσετε νέες προοπτικές και να αλλάξετε το βλέμμα που κοιτάει τον καθρέπτη, μέσα από την διάδραση της ομάδας, σε ένα ασφαλές περιβάλλον.

Θα ανακοινωθεί η ημερομηνία. Δηλώστε το ενδιαφέρον σας.&

Ωράριο Λειτουργίας:

θα μας βρείτε ανοιχτά στις ώρες των προγραμμάτων από Δευτέρα έως και Κυριακή

  • Τηλεφωνήστε μας για πληροφορίες  από 9:00 έως 17:30 στο 694 910 38 64

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ BLOG ΜΑΣ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…