Ο θεμελιωτής της ομοιοπαθητικής ο Γερμανός Σαμουήλ Χάνεμαν (1755-1843), ήταν ήδη διάσημος γιατρός, όταν αποφάσισε να ζει με στερήσεις μεταφράζοντας ξενόγλωσσα ιατρικά βιβλία παρά να εργάζεται σαν γιατρός, αφού είχε σιχαθεί τις θεραπείες της συμβατικής ιατρικής.

Έστω ότι έρχεστε στον ομοιοπαθητικό για χρόνιες ημικρανίες και αφού ρωτήσει λίγα πράγματα γύρω από τα συμπτώματα της ημικρανίας αρχίζει να ρωτά φαινομενικά άσχετα πράγματα όπως: αν έχετε φόβους, άγχη, αν θυμώνετε εύκολα, πως εκφράζετε τον θυμό σας, αν είστε εσωστρεφής ή εξωστρεφής

Αιτία: Πρόκειται για μια διαταραχή νευρικής φύσης
Βελτίωση: Μοναδική φροντίδα είναι η ηρεμία και ησυχία την ώρα των γευμάτων και η καλή μάσηση των τροφών πολλές φορές και αργά. Μετά τα γεύματα καλό είναι να ξεκουραζόμαστε λίγο, για να γίνει η πέψη με χαλαρωμένο νευρικό σύστημα.

Η γαστρίτιδα είναι φλεγμονή του βλεννογόνου του στομάχου και μπορεί να αναπτυχθεί γρήγορα, οπότε η νόσος ονομάζεται οξεία γαστρίτιδα, ή αργά (σε διάστημα μεγαλύτερο των 6 μηνών), οπότε ονομάζεται χρόνια γαστρίτιδα.

Αιτία: Προκαλείται από μια υπερέκκριση των γαστρικών υγρών τα οποία προκαλούν καούρες στο στομάχι και είναι κατά κάποιο τρόπο ο προάγγελος του γαστρικού έλκους. Όταν οι πόνοι στο στομάχι εκδηλώνονται εντονότερα την νύχτα, καλό είναι να τρώτε ένα μικρό κολατσιό πριν πλαγιάσετε.

Όπως όταν ανεβαίνετε ένα βουνό υπάρχουν διάφορα μονοπάτια διαφορετικής δυσκολίας για να φθάσετε στην κορυφή, έτσι και κάθε άνθρωπος έχει την δική του ιδιοσυγκρασία του και υπάρχουν πολλοί δρόμοι-μονοπάτια για να φτάσει κανείς στον τελικό στόχο της Γιόγκα που είναι γνώση του Εαυτού. Ας δούμε εν συντομία τα διάφορα μονοπάτια της Γιόγκα.

Η λέξη Γιόγκα σημαίνει ενότητα και προέρχεται από την Σανσκριτική λέξη Γιούγκ που σημαίνει ένωση. Είναι η επιστήμη του σωστού τρόπου ζωής και σκοπός της είναι να ενσωματωθεί στην καθημερινή ζωή. Η Γιόγκα είναι ένας ολιστικός δρόμος υγείας, αφού η τακτική εξάσκηση των γιογκικών πρακτικών βοηθούν στην διατήρηση μιας καλής φυσικής και νοητικής υγείας.

Ωράριο Λειτουργίας:

  • Δευτέρα - Παρασκευή: 09:00 - 22:30
  • Σάββατο: 10:00 - 18:00
2109410921 - 6949103864

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ BLOG ΜΑΣ

Κάντε Like στη σελίδα μας και συμπληρώστε τη φόρμα και εμείς θα σας καλέσουμε για 1 μάθημα ΔΩΡΕΑΝ!
  Το μήνυμα δεν εστάλη.   Το μήνυμα εστάλη.
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…