γιόγκα για εγκύους 31 Μαρτίου 2019

 

 DSC07825

Τρίτη 18:20 - 19:50  γιόγκα στην περίοδο της εγκυμοσύνης  - Prenatal yoga practice για όλα τα τρίμηνα.

Το σώμα σας βιώνει πολυάριθμες ορμονικές αλλαγές. Τρείς ορμόνες είναι πιο σχετικές. η ρηλαξίνη, τα οιστρογόνα και η προγεστερόνη. 

Η ρηλαξίνη μαλακώνει τους συνδετικούς ιστούς των αρθρώσεων και των μυών, επιτρέποντας στη λεκάνη να φαρδύνει για τον τοκετό και στους κοιλιακούς και τους μύες του περινέου να τεντώσουν.

Τα  οιστρογόνα είναι οι ορμόνες της ανάπτυξης. Προκαλούν τη διόγκωση των μαστών και την άυξηση στο μέγεθος και τη δύναμη της καρδιάς. επίσης ευθύνονται για την κατακράτηση των υγρών.

Η προγεστερόνη χαλαρώνει τα τοιχώματα των αγγείων, για να αντεπεξέλθουν στον αυξημένο όγκο του αίματος. Επίσης  ανεβάζει την θερμοκρασία του σώματος.

Τι να προσέχετε: πρέπει να ακούτε το σώμα σας όταν κάνετε γιόγκα ή και οποιαδήποτε μορφής άσκησης. Να μη νιώθετε δυσφορία , να μην πιέζεστε και να μην υπερθερμανθείτε. Προς το τέλος της εγκυμοσύνης ίσως νιώθετε δοκιμαστικές συσπάσεις (Βraxton)  κατά τις οποίες η κοιλιά σας σφίγγεται και η μήτρα συσπάται για να προετοιμαστεί για τον τοκετό. Η γιόγκα θα σας βοηθήσει με απλή  ήρεμη κοιλιακή αναπνοή  και απαλό μασάζ να ηρεμήσετε τις συσπάσεις. Το δυνατό έντονο σφίξιμο δεν πρέπει να αγνοείται και η ξεκούραση είναι απαραίτητη.  

 εκπαίδευση εισηγητών γιόγκα .

Eπόμενο σεμινάριο 31 Μαρτίου 2019

EΠΙΜΟΡΦΩΣΗ PRENATAL YOGA PRACTICE

για όσους δασκάλους γιόγκα θέλουν να αποκτήσουν

ένα ακόμα σημαντικό εργαλείο στην διδασκαλία τους.

Είναι μία Σύντομη  μονοήμερη  αλλά Περιεκτική  Επιμόρφωση, για να διδαχθείτε, αυτά ακριβώς που σας χρειάζονται ώστε να   διαχειριστείτε με αυτοπεποίθηση, εγκύους στο μάθημα σας, ή να δημιουργήσετε τμήμα εγκύων. 

 Ένα Πλήρες εγχειρίδιο  90 περίπου σελίδων, με φωτογραφίες, θα σας δωθεί, και  θα σας φανεί πολύτιμο στο να ετοιμάζεται τα μαθηματά σας. 


Τι περιλαμβάνει:
- Το πρακτικό μέρος των τριών τριμήνων της εγκυμοσύνης. 
- Αλλαγές που συμβαίνουν σωματικά, συναισθηματικά και ψυχικά, τους φόβους και τις ανασφάλειες που μπορεί να έχει μια έγκυος. 
-  Φυσιοκινητικές ασκήσεις και Αsanas που μπορεί να κάνει η έγκυος, τα οφέλη και τις απαγορεύσεις για κάθε τρίμην


- Πως μπορούν να κάνουν τις Asanas με βοηθήματα όπως τα πανιά από την aerial yoga, μπάλες, ιμάντες, τουβλάκια, καρέκλες και παραλλαγές, ώστε ακίνδυνα η έγκυος να πάρει τα οφέλη της Yoga.
- Χαιρετισμό στον ήλιο σε παραλλαγή για εγκύους .
- Δείγματα μαθημάτων 
- Μάντρας και ήχους που βοηθάνε συναισθηματικά την έγκυο να βρίσκει την δύναμη και την πίστη στον εαυτό της, αλλά και την ευγνωμοσύνη στο δώρο ζωής που της έχει δοθεί. 
- Φιλοσοφία του ενεργειακού σώματος με τις 5 υποδιαιρέσεις της Πράνα (Κοσμικής Βιοενέργειας) πως λειτουργούν και επηρεάζουν το σώμα, μαζί με οραματισμούς που μπορεί να χρησιμοποιηθούν σαν διαλογισμο

-  Χαλάρωση με οραματισμούς, για να έρθει η έγκυος σ’ επαφή με τις ανάγκες της, το σώμα της και το έμβρυο, ώστε να νιώθει χαλαρή και ασφαλής, για να μπορέσει να διαχειριστεί το άγχος και την ένταση.

 • Ώρες Σεμιναρίου: 10:30 - 17:30

  • Να Φοράτε άνετα ρούχα.
   θα υπάρχει τσάι - καφές και ελαφρύ σνακ
   Μπορείτε να φέρετε το φαγητό σας, για το διάλειμμα.
   Θα σας δωθεί πλήρες εγχειρίδιο 85 σελίδων στα ελληνικά, με φωτογραφίες για να έχετε πλήρη εικόνα των πρακτικών.
  • Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής και συμπλήρωσης αίτησης μέλους.

 • Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων 7 άτομα
 • Άλλες πληροφορίες στο 
  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  τηλ. 6949103864

  Εισηγήτρια 
  Μαρία Μουχταρίδου
  Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Ξεκίνησε την μαθητεία της στη Yoga το 1991, εμπνευσμένη από την μορφή του Παραμχάμσα Σατυανάντα, το 1993 παρακολούθησε την πρώτη εκπαίδευση για δασκάλους, στο Satyanandashram, διαμένοντας εκεί. Ταξίδεψε στην Ινδία, στην Ακαδημία γιόγκα του Μπιχαρ, και στη Πουταπάρτη, Ν. Ινδία. Δίδαξε πέντε χρόνια στο Σατυανάντα Υοga Center στο Κολωνάκι.
  Αργότερα  συνέχισε στο  Yoga Studio Ηealth. Παρακολούθησε το δεύτερο και τρίτο έτος, στην Ακαδημία Γιόγκα του Λωτού με την εξαίρετη δασκάλα, Λίντα Καπετάνιου, ολοκληρώνοντας έτσι 500 ώρες εκπαίδευσης δασκάλων στην γιόγκα.
 • Μητέρα δύο παιδιών, με προσωπική εμπειρία της γιόγκα  κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης της, αλλά και διδάσκοντας κατά διαστήματα μικρά τμήματα εγκύων, γνωρίζει πόσο σημαντική είναι για την κάθε γυναίκα αυτή η περίοδος της ζωής της αλλά και ο ρόλος της στην εξέλιξη της ζωής, έτσι αποφάσισε την προσωπική της εμπειρία και γνώση, να την οργανώσει σε ένα σύντομο αλλά περιεκτικό εγχειρίδιο Prenatal practice Yoga, που θα βοηθήσει, άλλους δασκάλους να ξεπεράσουν την ανασφάλεια τους ότι αφορά τις έγκυες που έρχονται στα τμήματά τους.   
  Το σεμινάριο είναι επιμορφωτικό και λαμβάνει χώρα κατά διαστήματα,  στο Yoga studio health.
 • Επίσης γίνεται εβδομαδιαίως εφαρμογή του προγράμματος σε έγκυες  με στόχο να διατηρήσουν καλή φυσική κατάσταση, να μάθουν να αναπνέουν βαθιά, και να έρθουν σε επαφή με το έμβρυο, μέσα από κατάλληλους οραματισμούς στην βαθιά χαλάρωση
 • Εισηγείται ακόμα   :
 1. Βαθιά χαλάρωση ( Yoga Nidra) 
 2. Prenatal yoga practice (Yoga κατά την διάρκεια της κύησης)
 3. Τεχνικές Διαλογισμού
 4. Εισαγωγή στην Hatha & Raja Υoga, στο εκπαιδευτικό  Flower Kids Yoga Teacher TrainingShare

 μέσα γραφείο

Ωράριο Λειτουργίας:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας τις ώρες που δεν έχει κάποιο πρόγραμμα, ώστε να σας δώσουμε πληροφορίες. 

 • Τηλεφωνήστε μας στο 694 910 38 64. Αν δεν σας απαντήσουμε, θα είμαστε σε πρόγραμμα γιόγκα, θα σας καλέσουμε πίσω το συντομότερο δυνατό. 
 • Θα βοηθήσει πολύ στην επικοινωνία μας να αφήσετε μήνυμα στο messenger στην σελίδα του Υoga Studio Health
 • Αν έρθετε στο χώρο μας, θα είμαστε διαθέσιμοι σε κένο  χρόνο μεταξύ των προγραμμάτων, γιατί ο χώρος μας είναι ενιαίος.
 • Συμβουλευτείτε το πρόγραμμά μας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ BLOG ΜΑΣ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…