prenatal yoga γιόγκα για εγκύους 17 5 2020

 Επιμορφωτικό σεμινάριο για δασκάλους γιόγκα   Κυριακή  17 Μαίου 2020. Ολιγομελές, πλήρες με εγχειρίδιο 100 σελίδων. 

Ορμόνες και αλλαγές. 

Ενημερωθείτε για τις ορμονικές αλλαγές κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης. 

Το σώμα σας βιώνει πολυάριθμες ορμονικές αλλαγές. Τρείς ορμόνες είναι πιο σχετικές. η ρηλαξίνη, τα οιστρογόνα και η προγεστερόνη. 

Η ρηλαξίνη μαλακώνει τους συνδετικούς ιστούς των αρθρώσεων και των μυών, επιτρέποντας στη λεκάνη να φαρδύνει για τον τοκετό και στους κοιλιακούς και τους μύες του περινέου να τεντώσουν.

Τα  οιστρογόνα είναι οι ορμόνες της ανάπτυξης. Προκαλούν τη διόγκωση των μαστών και την άυξηση στο μέγεθος και τη δύναμη της καρδιάς. επίσης ευθύνονται για την κατακράτηση των υγρών.

Η προγεστερόνη χαλαρώνει τα τοιχώματα των αγγείων, για να αντεπεξέλθουν στον αυξημένο όγκο του αίματος. Επίσης  ανεβάζει την θερμοκρασία του σώματος.

Τι να προσέχετε: πρέπει να ακούτε το σώμα σας όταν κάνετε γιόγκα ή και οποιαδήποτε μορφής άσκησης. Να μη νιώθετε δυσφορία , να μην πιέζεστε και να μην υπερθερμανθείτε. Προς το τέλος της εγκυμοσύνης ίσως νιώθετε δοκιμαστικές συσπάσεις (Βraxton)  κατά τις οποίες η κοιλιά σας σφίγγεται και η μήτρα συσπάται για να προετοιμαστεί για τον τοκετό. Η γιόγκα θα σας βοηθήσει με απλή  ήρεμη κοιλιακή αναπνοή  και απαλό μασάζ να ηρεμήσετε τις συσπάσεις. Το δυνατό έντονο σφίξιμο δεν πρέπει να αγνοείται και η ξεκούραση είναι απαραίτητη.  

 Η EΠΙΜΟΡΦΩΣΗ  PRENATAL YOGA PRACTICE για δασκάλους γιόγκα είναι μία πλήρης  μονοήμερη  και περιεκτική  εκπαίδευση ώστε να διδαχθείτε, αυτά ακριβώς που σας χρειάζονται ώστε να διαχειριστείτε με αυτοπεποίθηση, εγκύους ή να δημιουργήσετε τμήμα εγκύων. 

Δίδεται  ένα πλήρες εγχειρίδιο  100  σελίδων, με φωτογραφίες,  και  θα σας φανεί πολύτιμο στο να ετοιμάζεται τα μαθηματά σας. 


Τι περιλαμβάνει:
- Το πρακτικό μέρος των τριών τριμήνων της εγκυμοσύνης. 
- Αλλαγές που συμβαίνουν σωματικά, συναισθηματικά και ψυχικά, τους φόβους και τις ανασφάλειες που μπορεί να έχει μια έγκυος. 
-  Φυσιοκινητικές ασκήσεις και Αsanas που μπορεί να κάνει η έγκυος, τα οφέλη και τις απαγορεύσεις για κάθε τρίμηνο

- Πως μπορούν να κάνουν τις Asanas με βοηθήματα 
- Χαιρετισμό στον ήλιο σε παραλλαγή για εγκύους .
- Δείγματα μαθημάτων 
- Μάντρας και ήχους που βοηθάνε συναισθηματικά την έγκυο να βρίσκει την δύναμη και την πίστη στον εαυτό της, αλλά και την ευγνωμοσύνη στο δώρο ζωής που της έχει δοθεί. 
- Φιλοσοφία του ενεργειακού σώματος με τις 5 υποδιαιρέσεις της Πράνα (Κοσμικής Βιοενέργειας) πως λειτουργούν και επηρεάζουν το σώμα, μαζί με οραματισμούς που μπορεί να χρησιμοποιηθούν σαν διαλογισμο

-  Χαλάρωση με οραματισμούς, για να έρθει η έγκυος σ’ επαφή με τις ανάγκες της, το σώμα της και το έμβρυο, ώστε να νιώθει χαλαρή και ασφαλής, για να μπορέσει να διαχειριστεί το άγχος και την ένταση.

 • Ώρες Σεμιναρίου: 10:30 - 17:30
  • Να Φοράτε άνετα ρούχα.
   θα υπάρχει τσάι  και ελαφρύ σνακ
   Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων μελών  8 άτομα
  • Άλλες πληροφορίες στο 
  • τηλ. 6949103864
  • Το επιμορφωτικό σεμινάριο προσφέρει η Μαρία Μουχταρίδου από το 2016
Share

χώρος υποδοχής.IMG 20190905 131827

Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα έως Παρασκευή 18:30 - 22:00 -    Σάββατο  πρωί 10:30- 13:00

Εγγραφές και πληροφορίες  με τηλεφωνικό ραντεβού στο 694 910 38 64 .

Αν δεν σας απαντήσουμε θα είμαστε σε κάποιο πρόγραμμα.  θα επικοινωνήσουμε εμείς μαζί μας.  

Αίθουσα yoga MG 20190905 131847

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ BLOG ΜΑΣ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…