Δημιουργική Hatha yoga σημαίνει ότι ακολουθούμε την ροή των αναγκών μας και ζούμε στο παρόν με επίγνωση.

Στόχος μας η  βελτίωση της υγείας, της στάσης του νου  και του σώματος.

για αρχάριους 81 4875537167331308350 o

Γιατί ασθενούμε... 

Για τους περισσότερους ανθρώπους η συνολική υγεία η οποία τελικά οδηγεί και στην πνευματική αφύπνιση δεν είναι εφικτή. Βιώνουμε διαρκείς διακυμάνσεις στη ζωή, στην ενέργεια, στην διάθεση μας, και περνάμε  περιόδους υγείας και αδιαθεσίας. Αυτή η φυσική διαδικασία της ζωής σύμφωνα με την γιόγκα οφείλεται στην εναλλαγή των ενεργειών από το Ιντα (παρασυμπαθητικό κανάλι ενέργειας) στο Πίγκαλα (συμπαθητικό κανάλι ενέργειας).  Παθολογική κατάσταση δημιουργείται όταν συμβεί ακραία μεταβολή της ενέργειας. πχ. αν εμμένουμε στις σκέψεις μας, σε κάποιο γεγονός της ζωής μας, όταν καταπιέζουμε συναισθήματα. Έτσι λοιπόν ανάλογα με τον τρόπο ζωής μας, είναι δυνατόν να υπερλειτουργεί ή να υπολειτουργεί η ενέργεια μας και να υπάρχει εξωστρέφεια ή εσωστρέφεια. 

Όταν επικρατεί το Πίνγκαλα στον άνθρωπο, τείνουν να διεγείρουν υπέρμετρα το συμπαθητικό νευρικό σύστημα με συνέπεια την υπερέκκριση οξέων, την πρόκληση έλκους, την δημιουργία στηθάγχης, ή την υπέρταση. Αυτά τα άτομα μπορεί να είναι ανήσυχα και ευέξαπτα.

Όταν επικρατεί το Ίντα στον άνθρωπο δεν έχουν αρκετή ζωτική ενέργεια για να δράσουν αποδοτικά στον κόσμο και δεν είναι σε θέση να βάλουν σε πράξη τα σχεδιά τους. Σε ακραίες περιπτώσεις η ζωτικότητα είναι πολύ πεσμένη με συνέπεια την αναπτυξη παθολογικών καταστάσεων, όπως η δυσκοιλιότητα, η κατάθλιψη, το άγχος, η ελκώδης κολίτιδα, το έκζεμα και πλήθος ψυχοσωματικών διαταραχών.

στροφή σπ. στ.IMG 20181001 182727

xalasana IMG 20190307 191938

Ο τρόπος που θα ενταχθείτε στην Hatha yoga είναι  προοδευτικός από το εύκολο στο πιο δύσκολο και από το απλό στο  πιο σύνθετο.

Ετσι μπορούν όλοι ανεξαρτήτου ηλικίας και φυσικής κατάστασης να γνωρίσουν τη yoga. 

Η πρακτική σας περιλαμβάνει

  • Προετοιμασία 
  • Παραλλαγές
  • Διορθώσεις 
  • Πλήρεις οδηγίες 
  • Αναπνοές
  • Βαθιά χαλάρωση
  • Βελτίωση φυσικού, νοητικού ψυχοσυναισθηματικού επιπέδου.

Είθε όλα τα όντα πάνω στη γη να είναι ευτυχισμένα

Namaste

Share

χώρος υποδοχής.IMG 20190905 131827

Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα έως Παρασκευή 18:30 - 22:00 -    Σάββατο  πρωί 10:30- 13:30

 Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει 

Πληροφορίες  στο 694 910 38 64 .

Αν δεν σας απαντήσουμε θα είμαστε σε κάποιο πρόγραμμα και θα επικοινωνήσουμε εμείς μαζί σας.  

 

Αίθουσα yoga MG 20190905 131847

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ BLOG ΜΑΣ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…