Στο πλαίσιο της “Δημιουργικής Yoga

έχει δημιουργηθεί ομάδα διαλογισμού κάθε  Τετάρτη 18:45- 20:15

Τι είναι διαλογισμός

Ο διαλογισμός είναι μία τέχνη με την οποία μπορεί κάποιος να διευρύνει την επίγνωση του, ενώ παράλληλα μαθαίνει να διαχειρίζεται τον νου του και να βιώνει μια φυσική κατάσταση απλής ύπαρξης και βίωσης του παρόντος όπως είναι χωρίς καμιά παρέμβαση από το σώμα  ή από το νου.

Τι μπορείτε να πετύχετε

Να σταθεροποιήσετε και να συγκεντώσετε έναν πολυτάραχο και διασκορπισμένο νου, ώστε να χρησιμοποιήσετε καλύτερα το δυναμικό του, βελτιώνοντας την σχέση με τον εαυτό σας και το περιβάλλον.

Στόχος η ζωή σας να είναι πιο ευχάριστη και πιο χαλαρή δηλ. χωρίς ένταση.

Τα οφέλη του διαλογισμού  

Ο Διαλογισμός οφελεί την ψυχοσωματική υγεία του ανθρώπου, προστατεύει τον εγκέφαλο, θα λέγαμε ότι τον επαναπρογραμματίζει και  ηρεμεί το νου, καταπολεμά το στρες. Συνιστάται για αντιμετώπιση διαβήτη, υπέρτασης,  καρδιαγγειακό εκφυλισμό και καρκίνο.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας μικρής έρευνας, αρκεί μία συνεδρία διαλογισμού για να μειώσει τα επίπεδα άγχους.

Οι τεχνικές διαλογισμού που θα εκπαιδευτείτε είναι μέσα από την φιλοσοφία της Raja yoga καθώς και από την Satyananda yoga.

  • Εσωτερικός μου καθοδηγητής και δάσκαλος Παραχάμσα Σατυανάντα έχει προσφέρει μεγάλο έργο στην ανθρωπότητα μέσα από παραδοσιακές τεχνικές όπως η yoga nidra που είναι μια προδιαλογιστική μέθοδος,  χαλάρωσης και απομάκρυνσης της  τριπλής έντασης, σώμα, νους, συναισθήματα, καθώς και  τεχνικές διαλογισμού που ακολουθούν όπως : προετοιμασία για ακινησία σώματος, επίγνωση αναπνοής και συνειδητότητας στο παραψυχικό κανάλι,
  • Και τελικά στην πάρα πολύ ισχυρή τεχνική της εσωτερικής σιωπής και διαχείρισης των σκέψεων.
  • Όλα αυτά θα διδαχθούν σε στάδια ώστε ο ασκούμενος να προχωρήσει στην εσωτερική εκπαίδευση του Εαυτού του.

 

eiriniopios

 

Πριν τον διαλογισμό χρειάζεται να δουλέψουμε με την κατάσταση Πρατυαχάρα δηλ. το αποτράβηγμα των αισθήσεων, παράλληλα με την επίγνωση. Αυτά  τα δύο είναι  η βάση της  τεχνικής διαλογισμού που διδάσκουμε στη σχολή μας.

Επίγνωση θεωρείται εκείνη η παρατήρηση η οποία είναι αμερόληπτη, σεν διαμορφώνει άποψη και γνώμη και δεν εμπλέκεται. Η επίγνωση μας καθιστά συνειδητούς σε ότι συμβαίνει μέσα μας και γύρω μας. 

Ξεκινάμε με εκπαίδευση του εαυτού μέσω της βαθιάς χαλάρωσης yoga nidra, ώστε να ενταχθεί ο ασκούμενος σταδιακά στον διαλογισμό. 

sound therapy DSC05764

 Στιγμιότυπο χαλάρωσης με γκόνγκ.

 

διαλογισμός στην αιώρα DSC06905

 Διαλογισμός στην αιώρα

 

yoga nidra χαλάρωση IMG 20190513 182953

yoga nidra (βαθιά χαλάρωση).

 

βαθιά χαλάρωση yoga nidra seminario IMG 20190512 181131

η τέχνη της βαθιάς χαλάρωσης  (σεμινάριο κατάλληλο για δασκάλους γιόγκα & εναλλακτικούς θεραπευτές).

 

Ο Πατάντζαλι ο συγγραφέας των σούτρας της Ράτζα Γιόγκα (το οκταπλό μονοπάτι) ορίζει τον διαλογισμό (ντυάνα) σαν συγκέντρωση του νου πάνω σε ένα αντικείμενο ή ιδέα. 

Με απλά λόγια ο διαλογισμός είναι μια στροφή του νου από τα εξωτερικά ερεθίσματα και καταστάσεις του κόσμου προς τα μέσα. Είναι μία ακρόαση του εσωτερικού μας κόσμου, ένα είδος κατάδυσης προς το βάθος του εαυτού και μια προσπάθεια ανεύρεσης του κέντρου μας.

Η απαραίτητη προϋπόθεση για ένα πετυχημένο διαλογισμό είναι να στραφεί προς τα μέσα η προσοχή. Όταν ο νους στρέφεται προς τον εαυτό του, τότε απομακρύνεται ο νους απ’ όλες τις κοσμικές φροντίδες και εξαφανίζεται κάθε πλάνη έξω από τον ίδιο τον Εαυτό.

Για να μπορέσει να μείνει ακίνητο και σταθερό το σώμα για διαλογισμό, είναι απαραίτητο να απελευθερωθεί  πρώτα, η ένταση από το σώμα.

Μπορεί επίσης να ακολουθήσει ο διαλογισμός μετά από  την χαλάρωση.

Υπάρχουν διάφορα είδη διαλογισμού αλλά μέσα από την εμπειρία μας, πιστεύουμε ότι το Antar Mon είναι κατάλληλο να ηρεμήσει ο νους και να  τον διαχειριστή ο ασκούμενος. 

Share

χώρος υποδοχής.IMG 20190905 131827

Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα έως Παρασκευή 18:30 - 22:00 -    Σάββατο  πρωί 10:30- 13:30

 Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει 

Πληροφορίες  στο 694 910 38 64 .

Αν δεν σας απαντήσουμε θα είμαστε σε κάποιο πρόγραμμα και θα επικοινωνήσουμε εμείς μαζί σας.  

 

Αίθουσα yoga MG 20190905 131847

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ BLOG ΜΑΣ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…