Η επίγνωση αποτελειί το κλειδί της τεχνικής διαλογισμού που διδάσκουμε στη σχολή μας. Επίγνωση θεωρείται εκείνη η παρατήρηση η οποία είναι αμερόληπτη, σεν διαμορφώνει άποψη και γνώμη και δεν εμπλέκεται. Η επίγνωση μας καθιστά συνειδητούς σε ότι συμβαίνει μέσα μας και γύρω μας. 

sound therapy DSC05764

 Φωτογραφία από στιγμιότυπο χαλάρωσης με γκόνγκ.

 

Ο Πατάντζαλι ο συγγραφέας των σούτρας της Ράτζα Γιόγκα (το οκταπλό μονοπάτι) ορίζει τον διαλογισμό (ντυάνα) σαν συγκέντρωση του νου πάνω σε ένα αντικείμενο ή ιδέα. 

Με απλά λόγια ο διαλογισμός είναι μια στροφή του νου από τα εξωτερικά ερεθίσματα και καταστάσεις του κόσμου προς τα μέσα. Είναι μία ακρόαση του εσωτερικού μας κόσμου, ένα είδος κατάδυσης προς το βάθος του εαυτού και μια προσπάθεια ανεύρεσης του κέντρου μας.

Η απαραίτητη προϋπόθεση για ένα πετυχημένο διαλογισμό είναι να στραφεί προς τα μέσα η προσοχή. Όταν ο νους στρέφεται προς τον εαυτό του, τότε απομακρύνεται ο νους απ’ όλες τις κοσμικές φροντίδες και εξαφανίζεται κάθε πλάνη έξω από τον ίδιο τον Εαυτό.

Για να μπορέσει να μείνει ακίνητο και σταθερό το σώμα για διαλογισμό, είναι απαραίτητο να απελευθερωθεί  πρώτα, η ένταση από το σώμα.

Μπορεί επίσης να ακολουθήσει ο διαλογισμός μετά από  την χαλάρωση.

Υπάρχουν και άλλα είδη διαλογισμού, όπως διαλογισμός με ήχους γκόνγκ που κατά διαστήματα προσφέρουμε στα μέλη μας.

Share

 μέσα γραφείο

Ωράριο Λειτουργίας:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας τις ώρες που δεν έχει κάποιο πρόγραμμα, ώστε να σας δώσουμε πληροφορίες. 

  • Τηλεφωνήστε μας στο 694 910 38 64. Αν δεν σας απαντήσουμε, θα είμαστε σε πρόγραμμα γιόγκα, θα σας καλέσουμε πίσω το συντομότερο δυνατό. 
  • Θα βοηθήσει πολύ στην επικοινωνία μας να αφήσετε μήνυμα στο messenger στην σελίδα του Υoga Studio Health
  • Αν έρθετε στο χώρο μας, θα είμαστε διαθέσιμοι σε κένο  χρόνο μεταξύ των προγραμμάτων, γιατί ο χώρος μας είναι ενιαίος.
  • Συμβουλευτείτε το πρόγραμμά μας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ BLOG ΜΑΣ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…