Θέματα Υγείας  
 
ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ


Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΟΜΑΧΟΥ - ΓΑΣΤΡΙΤΙΔΑ
ΓΑΣΤΡΙΤΙΔΑ

Η γαστρίτιδα είναι φλεγμονή του βλεννογόνου του στομάχου και μπορεί να αναπτυχθεί γρήγορα, οπότε η νόσος ονομάζεται οξεία γαστρίτιδα, ή αργά (σε διάστημα μεγαλύτερο των 6 μηνών), οπότε ονομάζεται χρόνια γαστρίτιδα.

Οξεία γαστρίτιδα

Η οξεία γαστρίτιδα είναι ερεθισμός του στομάχου συνήθως ύστερα από λήψη τοξικών ουσιών (χαλασμένες τροφές, κατάχρηση οινοπνευματωδών κτλ). Στην οξεία γαστρίτιδα επιβάλλεται η απόλυτη νηστεία για 2 ημέρες τουλάχιστον και μετά αρχίζει προοδευτικά η διατροφή.


Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΟΜΑΧΟΥ-ΑΕΡΟΦΑΓΙΑ
ΑΕΡΟΦΑΓΙΑ

Αιτία: Πρόκειται για μια διαταραχή νευρικής φύσης και η
Βελτίωση: Μοναδική φροντίδα είναι η ηρεμία και ησυχία την ώρα των γευμάτων και η καλή μάσηση των τροφών πολλές φορές και αργά. Μετά τα γεύματα καλό είναι να ξεκουραζόμαστε λίγο, για να γίνει η πέψη με χαλαρωμένο νευρικό σύστημα. Άλλες λύσεις μπορούν να είναι η ανάπαυση σε οριζόντια θέση μετά το φαγητό και καμιά φορά η θερμοφόρα στο στομάχι όταν αυξάνει η ενόχληση.


Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΟΜΑΧΟΥ - ΔΥΣΠΕΨΙΑ
ΔΥΣΠΕΨΙΑ

Υπερεκκριτική δυσπεψία

Αιτία: Προκαλείται από μια υπερέκκριση των γαστρικών υγρών τα οποία προκαλούν καούρες στο στομάχι και είναι κατά κάποιο τρόπο ο προάγγελος του γαστρικού έλκους. Όταν οι πόνοι στο στομάχι εκδηλώνονται εντονότερα την νύχτα, καλό είναι να τρώτε ένα μικρό κολατσιό πριν πλαγιάσετε.
Τι αποφεύγετε: Οινοπνευματώδη, καφέ και υποκατάστατα του, αλμυρές τροφές, μπαχαρικά, αβγά, μαύρο ψωμί, χοιρινό λίπος, λάδι, λαχανικά, ωμά φρούτα, κυρίως πορτοκάλια και σταφύλια.
Διαβάστε περισσότερα

 1
 
   
   
     
Yoga Studıo Health
Aρτέμιδος 2 και Ιλισού 183 Μοσχάτο, 183 45
Τηλ.: 210 9410921 – Κινητά :6949103864 – 6946668577
Email: yoga@yogastudiohealth.gr Website: www.yogastudiohealth.gr